Ingredients:
500 grs. de sípia bruta.
1/2 Kgrs. d'arròs.
2 ceba gran.
2 tomàquets madurs.
80 ml. d'oli d'oliva.
sal i pebre.
1/2 l. brou de peix ..
3 grans d'all i julivert
sal
Per a l'all i oli:
Un gra d'all.
Un ou.
Oli, 60 ml.
Un polsim de sal.
Procediment:
- Es renta la sípia i es talla a daus. Es sal pebre i es fregeix tapada perquè salta molt. Es reserva.
- Es trosseja la ceba petita, els alls no molt petits . El tomàquet es ratlla.
- La ceba tallada fina es sofregeix, quan comenci a daurar se li tiren els alls i la sípia. Després incorporem els tomàquets madurs i es sofregeix tot junt.
- Mentrestant, es desfà la tinta amb una mica d'aigua i es reserva.
- Triturem amb una mica d'oli un all i julivert. Es reserva per decorar.
- Quan estigui llest es tira el sofregit a la paella i se li afegeix l'arròs. Se li dóna unes voltes, a continuació se li afegeix el brou de peix i la tinta.
- Es cou a foc fort durant 8 minuts 20 ò 25 min. a foc mitjà. Es rectifica de sal i es posa una mica de pebre quan estigui a mitja cocció.
- Transcorregut aquest temps es prova i si ja està fet es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts. abans de servir.
si preferiu acompanyar de "allioli" aqui trobeu una manera de fer-ho...
Preparem l'allioli:
En un got de "minipimer" tirem l'ou sencer, el gra d'all, la sal i hi possem el minipimer i cobrim amb l'oli. Sense moure posem en marxa l'estri, quant sembla que lliga podem moure amunt i avall. Llest.
Si treiem el cor de l'all no repeteix.