Ingredients per a 4 persones:
350 gr. d'arròs sec.
1/2 ceba de figueres.
4 gambes vermelles.
4 escamarlans.
Una sípia blanca petita.
Una sípia blanca petita.
Un calamar.
8 musclos.
8 escopinyes.
Una cullerada de tomàquet de pot.
60 ml d'oli.
Sal.
1 pebrot verd.
Quatre fulles de julivert picat.
Un gra d'all.
Un gra d'all.
Colorant o bri de safrà.
750 ml. de fumet de peix (si pot ser fet a casa millor).
1 llimona.
Procediment:
- Tallem a daus la sípia i el calamar a rodanxes.
- En una paella i saltem la sípia i el calamar, reservem.
- En l'oli de la paella i tirem les gambes, escamarlans, el julivert tallat, un all picat. El saltegem uns tres minuts i retirem. Ho deixem tot en un plat a part.
- Bullim en un pot els musclos i escopinyes fins que estiguin oberts.Reservem.
- Ara és hora de fer el sofregit: tirem la ceba picada a foc molt lent, ha de quedar rossa. Procés de cinc minuts.
- Tallem el pebrot i el passem per la paella dos minuts.
- Afegim la cullerada de tomàquet. Tres minuts. Tenim el sofregit llest.
- Tirem l'arròs i el rostim dos minuts. Incorporem el safrà i afegim el fumet.
- Quant porti deu minuts d'ebullició de l'arròs, afegim la resta d'ingredients,.
- Anem remenant la paella de tant en tant uns quinze o vint minuts, més cinc minuts de repòs.
- Podem tallar una llimona perquè els comensals es puguin preparar l'arròs.