Pa de Viena.
Com preparar un deliciós pa de viena en una hora i tenir la "famili" contenta...
El pa és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional a Europa, l'Orient Mitjà, l'Índia i Amèrica.
El cereal més utilitzat per a l'elaboració del pa és la farina de blat, però també s'utilitza el sègol, l'ordi, el blat de moro i l'arròs.
Existeixen molts tipus de pa que poden contenir d'altres ingredients, com ara greixos de diferents tipus (llard, mantega, oli d'oliva).
Ingredients:
ferment.
50 gr. de Llevat de forner "marro"
400ml. Aigua
Sucre 1 mica
massa:
100 ml.Oli
1kg.Farina de força
1 cullerada Sal fina
1 cullerada de sucre
Procediment:
- Ferment. Col · locar el llevat amb una mica de sucre, una mica d'aigua, i deixar descansar fins que dupliqui.
- Unir el ferment amb l'aigua restant, l'oli, i incorporar la farina juntament amb el sucre i la sal.
- Amassar fins a formar una pasta, i deixar reposar en un lloc càlid fins que dupliqui la seva grandària. Després des-gasificar la massa, donar forma als pans.
- Deixa duplicar novament, i cuinar en un forn a 180°C.
- Per a peces grans, coure una hora a 180ºC. Per a peces petites, coure 20 o 30 minuts a 200°C.
que buenos los panet de viena,me encantan,te han salido fantasticos
ResponEliminauna abraçada
Fantàstics pans, Jordi. Sucats amb oli i ja tenim la delicatessen, no hi cal res més!
ResponEliminaJordi, t'han quedat com si els haguessin fet al millor forn!! Fantàstics.
ResponEliminaI aquesta molla... per tornar-se boja, ja t'ho dic!!
Un petó.
Oh Jordi que bons aquests panets, i amb oli fantàstic, no es necessita res més!! salutacions
ResponEliminaquina pinta aquests panets, ja ho has fet be ja de posar-hi oli per sucar!!! ideals per qualsevol moment! petons
ResponEliminaque buenos!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Unos panes estupendos, tienen una pinta...
ResponEliminaBesines
Quina pinta tan bona, m'encanta com t'han quedat aquests panets. Jo me'ls menjaria sols, sense posar-hi res, una delícia.
ResponEliminaPetons