Ingredients:
500 grs. de sípia bruta.
1/2 Kgrs. d'arròs.
2 ceba gran.
2 tomàquets madurs.
80 ml. d'oli d'oliva.
sal i pebre.
1/2 l. brou de peix ..
3 grans d'all i julivert
sal
Per a l'all i oli:
Un gra d'all.
Un ou.
Oli, 60 ml.
Un polsim de sal.
Procediment:
- Es renta la sípia i es talla a daus. Es sal pebre i es fregeix tapada perquè salta molt. Es reserva.
- Es trosseja la ceba petita, els alls no molt petits . El tomàquet es ratlla.
- La ceba tallada fina es sofregeix, quan comenci a daurar se li tiren els alls i la sípia. Després incorporem els tomàquets madurs i es sofregeix tot junt.
- Mentrestant, es desfà la tinta amb una mica d'aigua i es reserva.
- Triturem amb una mica d'oli un all i julivert. Es reserva per decorar.
- Quan estigui llest es tira el sofregit a la paella i se li afegeix l'arròs. Se li dóna unes voltes, a continuació se li afegeix el brou de peix i la tinta.
- Es cou a foc fort durant 8 minuts 20 ò 25 min. a foc mitjà. Es rectifica de sal i es posa una mica de pebre quan estigui a mitja cocció.
- Transcorregut aquest temps es prova i si ja està fet es retira del foc i es deixa reposar 5 minuts. abans de servir.
si preferiu acompanyar de "allioli" aqui trobeu una manera de fer-ho...
Preparem l'allioli:
En un got de "minipimer" tirem l'ou sencer, el gra d'all, la sal i hi possem el minipimer i cobrim amb l'oli. Sense moure posem en marxa l'estri, quant sembla que lliga podem moure amunt i avall. Llest.
Si treiem el cor de l'all no repeteix.
Bo, boníssim, Jordi. Saps que a mi m'agrada més quan ja és fred, del dia anterior o al cap d'una estona? No sé perquè, però suposo que és que la tinta es queda més impregnada a l'arròs... bona proposta!
ResponEliminaBoníssim, Jordi... i amb l'allioli fet al morter... perfecte!!!
ResponEliminaDolça
Com m'agrada, ja fa temps que no el faig, l'alter dia me'l reclamaven els meus fills.
ResponEliminaPetonets
Un arrosset deliciós. A casa sempre cau arròs en diumenge. A veure si la proposta de l'arròs negre cau aviat ;)
ResponEliminaPetonets!
No sóc gaire amant de la tinta però l´arròs negre no té mai un no. ES veu deliciós. M´agradat descobrir un altre blog del Baix. Salutacions des de Sant Joan Despí.
ResponEliminaM'encanta l'arròs negre!! és un dels meus arrossos preferits, i aixó que els guiris no els hi va gaire...per l'aspecte....ells s'ho perden! més per mi! jejejpetons
ResponEliminaJordi molt bo, també soc de les del all i oli al morter.....això si trien el cor al all!!!
ResponEliminaUna abraçada
Un arròs boníssim!! mmm...
ResponElimina