translate

dijous, 15 de desembre del 2011

3. Vedella amb xampinyons


Ingredients:
(10 o 12 racions/persones):

2 kg de rodó de vedella.
Dos gots d'oli d'oliva.
Un got de vi blanc.
Farina blanca, dues o tres cullerades.
150 gr xampinyons.
Una fulla de llaure.
Dues cebes.
Polsims de sal.


Procediment:

1. Rostim la vedella sense salar per totes les bandes en una cassola amb un got d'oli, més o menys. Aquest procés dura uns vint minuts.



3. En la mateixa cassola hi rostim la ceba i anem remenant afegint tres cullerades d'aigua per desglaçar el fons de la cassola. Remenem uns deu o quinze minuts.


4. Afegim dues cullerades de farina, remenem.

5. Hi tirem un got de vi blanc i deixem uns segons evaporar l'alcohol. Hi afegim una fulla gran de llaure i aigua fins a cobrir la meitat del rodó. Tapem la cassola, baixem el foc que just brollin les bombolles de la cocció pels voltants del rodó, xup-xup lent. Ara tapem la cassola i si heu fet cas del passos no s’enganxarà.

Cada vint minuts, girar el rodó. Hem d'estar a atents, tenim una hora de cocció per 1kg de carn...

1kg = 1hora

1,5 kg= 1 hora 30 min

2 kg = 2 hores.

5. Deixem reposar… una hora mínim.
6. Tallem i barregem amb el suc i els xampinyons.

7. Servim. Podem guarnir el plat amb unes patates bullides amb pell, pelades i tallades a rodanxes de mig centímetre de gruix.


Presentació del plat

Aquest plat es fàcil de fer, melós, de gust senzill que s'adapta a qualsevol convidat, incloent-hi llepafils. Recomano acompanyar-lo d'un vi negre del Penedès.

Per festes de Nadal publicarem una versió amb prunes.