translate

diumenge, 19 de febrer de 2012

29. Raviolis de peix i marisc amb crema suau de fumet

Ingredients:

Per la pasta fresca:
200 g de farina blanca.
2 ous.
25 ml d'aigua. 
Sal.
_____________
  
Per al farcit:
30 ml d'oli.
30 g de mantega.
2 culleres de farina blanca.
80-100 g de filet de lluç "congelat sense espines".
30 g de sípia.
10 musclos bullits.
8 gambes pelades grans "congelades".
50 ml de nata liquida. 
Sal
______________
  
Per a la crema suau de fumet:
30 g de mantega.
Un gra d'all.
Un pebrot del piquillo. 
200 ml de fumet de peix (o mitja pastilla de caldo de peix amb l'aigua).
50 ml de nata líquida.
50 ml de llet.
2 cullerades de farina blanca.
4 gambes pelades grans "congelades".
Una cullera de cafè de salsa de soja.
Una cullera de cafè de ketchup.
10 ml de xerès o brandi.
Sal.


Procediment:  

Pasta:
  1. En un bol preparem la massa de la pasta barrejant tots els ingredients. 
  2. Estirem amb un corró la massa a sobre d'una fusta enfarinada o el marbre ben net i amb l'ajuda d'un motlle rectangular per fer "timbals" tallem a porcions la massa (serveix també un got del revés).
Farcit:
  1. Saltem en una paella el peix i marisc del farcit amb la mantega fosa i l'oli; remenem uns cinc minuts.
  2. Afegim la farina i donem unes voltes.
  3. Afegim la nata a la paella, donem unes voltes i passem el contingut de la paella a un got de batedora elèctrica.
  4. Triturem i tornem a passar per la paella unes voltes per que quedi una mica pres. Deixem reposar.

Muntar  i coure els raviolis:

  1. A sobre de la base dels raviolis i col·loquem el farcit amb l'ajuda d'una cullera de postre.
  2. Tapem el ravioli amb una altre porció de massa i tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.
  3. En una cassola plana hi posem aigua a bullir.
  4. Hi posem els raviolis tenint en compte que tinguin espai per coure (jo els he tingut 10 minuts i han quedat al dente).

Salsa:
  1. En un cassó hi fonem la mantega i saltem les gambes un minut.
  2. Hi afegim el pebrot i l'all, el tenim dos minuts.
  3. Hi afegim la farina per enrossir-la, com si es tractés de la preparació de la beixamel i donem unes voltes.
  4. Afegim el fumet i ho tenim cinc minuts.
  5. Afegim la resta d'ingredients i ho tenim un minut al foc.
  6. Triturem i colem la crema de fumet.


Col·laboració estel·lar:
Per aquesta recepta tan i tan entretinguda hem comptat amb la col·laboració de la meva filla gran Martina, sense la seva ajuda i sàvies aportacions no haguéssim acabat mai de preparar la recepta...
  
La seva especialitat és preparar canelons, la coca de iogurt, raviolis, la massa de la pizza i "picar" una mica de formatge o pernil dolç mentre cuina...

i el seu plat preferit és...
la crep de xocolata!!!

Si hem de passar hores a la cuina, el millor és estar ben acompanyat pels petits de la casa...