translate

divendres, 18 de maig del 2012

65. Bacallà amb alls tendres i gírgoles


Ingredients per 4 persones:


300 gr. de bacallà dessalat.
100 gr. de gírgoles.
4 alls tendres.
100 ml. de crema de llet.

40 ml. de llet sencera.

Farina.
Oli.

1 cullerada de mantega.

sal.


Per al pure

200 gr.Patata. 
50 ml. de llet.
10 gr. de mantega.
Sal.


Procediment:

  1. Bullim la patata pelada i tallada a daus, salem i reservem.
  2. Preparem el puré de patates amb la llet i la mantega, passem per un passapurés
  3. Enfarinem el bacallà i el fregim a la paella amb oli.
  4. Preparem la salsa tallant els alls tendres a trossos petits, reservem la part verda per decorar.
  5. Escalfem la mantega amb les gírgoles, salem, alls tendres, saltem i posem a reduir la llet 2 minuts i triturem. Reservem unes gírgoles per decorar.
  6. Afegim la crema de llet, a la salsa que hem triturat i tornem a passar per la paella fins reduir.
  7. Servim el bacallà.
  8. Coronem amb la salsa d'alls tendres, el pure i els bolets amb una mica d'all tendre picat per sobre.