translate

dimarts, 17 de juliol de 2012

82. Panets de Viena


Pa de Viena.


Com preparar un deliciós pa de viena en una hora i tenir la "famili" contenta...

El pa és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional a Europa, l'Orient Mitjà, l'Índia i Amèrica. 
El cereal més utilitzat per a l'elaboració del pa és la farina de blat, però també s'utilitza el sègol, l'ordi, el blat de moro i l'arròs.

Existeixen molts tipus de pa que poden contenir d'altres ingredients, com ara greixos de diferents tipus (llard, mantega, oli d'oliva).



Ingredients:

ferment.
50 gr. de Llevat de forner "marro"
400ml. Aigua 
Sucre 1 mica

massa:
100 ml.Oli 
1kg.Farina de força
1 cullerada Sal fina 
1 cullerada de sucre 

Procediment:
  1. Ferment. Col · locar el llevat amb una mica de sucre, una mica d'aigua, i deixar descansar fins que dupliqui.
  2. Unir el ferment amb l'aigua restant, l'oli, i incorporar la farina juntament amb el sucre i la sal.
  3. Amassar fins a formar una pasta, i deixar reposar en un lloc càlid fins que dupliqui la seva grandària. Després des-gasificar la massa, donar forma als pans. 
  4. Deixa duplicar novament, i cuinar en un forn a 180°C.
  5. Per a peces grans, coure una hora a 180ºC. Per a peces petites, coure 20 o 30 minuts a 200°C.