translate

divendres, 14 de setembre de 2012

90.Tabule


El tabule es un entrant, conegut a occident com amanida libanesa, és una amanida típica de la regió de Bekaa.
Existeixen "mil" variants de com prepar o confeccionar el tabule, peró és molt normal  que les receptes portin, menta, julivert, llimona, pebrots crus i el ingredient indispensable, el "cus cus" o "bulgur".
Es tracta d'un plat fred consumit en els calorosos mesos d'estiu.
Aquesta recepta es molt refrescant.

Ingredients 4 persones:

150 grs. de cus cus en sec.

1 pepino.
1 pebrot vert.
1 pebrot vermell.
1/2 ceba.
4 cullerades d'oli d'oliva extra verge.
Aigua.
Sal.
Pebre. 
1 llimona.
Menta i julivert al gust.
Fulles de amanida per decorar o brots de ruca.


Procediment:

  1. Posem  el cuscús dins un recipient i després abocarem per sobre una tassa d'aigua amb sal.Transcorreguts uns deu minuts el cous-cous ha absorbit tota l'aigua i ja està llest.
  2. Amb una forquilla anirem remenant el cous-cous de manera que no quedi enganxat, afegim el oli i tornem a remenar.
  3. Afegirem tots els ingredients picats a daus molt petits i els remenem bé.
  4. Piquem unes fulles de menta i julivert, farem un picat molt fi.
  5. Amanim amb el suc de la llimona. 
  6. Es posa a la nevera  fins que estigui ben fresc.


Cal saber que:


  • Surt el doble de quantitat que veiem a la foto i atipa bastant.
  • La quantitat de suc de llimona és molt relativa ja que això va a gustos.
  • En general és molt important intentar que no predomini cap gust, cal crear una sensació de barreja d'aromes.
  • Podem incorporar altres especies del tipus oriental, comi o cardamom.