Existeixen "mil" variants de com prepar o confeccionar el tabule, peró és molt normal que les receptes portin, menta, julivert, llimona, pebrots crus i el ingredient indispensable, el "cus cus" o "bulgur".
Es tracta d'un plat fred consumit en els calorosos mesos d'estiu.
Aquesta recepta es molt refrescant.
Ingredients 4 persones:
150 grs. de cus cus en sec.
1 pepino.
1 pebrot vert.
1 pebrot vermell.
1/2 ceba.
4 cullerades d'oli d'oliva extra verge.
Aigua.
Sal.
Pebre.
1 llimona.
Menta i julivert al gust.
Fulles de amanida per decorar o brots de ruca.
Procediment:
- Posem el cuscús dins un recipient i després abocarem per sobre una tassa d'aigua amb sal.Transcorreguts uns deu minuts el cous-cous ha absorbit tota l'aigua i ja està llest.
- Amb una forquilla anirem remenant el cous-cous de manera que no quedi enganxat, afegim el oli i tornem a remenar.
- Afegirem tots els ingredients picats a daus molt petits i els remenem bé.
- Piquem unes fulles de menta i julivert, farem un picat molt fi.
- Amanim amb el suc de la llimona.
- Es posa a la nevera fins que estigui ben fresc.
Cal saber que:
- Surt el doble de quantitat que veiem a la foto i atipa bastant.
- La quantitat de suc de llimona és molt relativa ja que això va a gustos.
- En general és molt important intentar que no predomini cap gust, cal crear una sensació de barreja d'aromes.
- Podem incorporar altres especies del tipus oriental, comi o cardamom.