Ingredients 4 persones:
6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
12 gambes senceres.
1/2 ceba.
1/2 porro.
2 alls tendres.
1 pastanaga gran.
1 cullera de tomàquet.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.
Procediment:
- Un dia abans.
- Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
- Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
- Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
- Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
- El mateix dia de servir el plat.
- Netegem les gambes de instentins i guardem els caps per fer la salsa.
- Sofregim la verdura deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem els caps de les gambes al sofregit, les salem. Saltem cinc minuts i tirem el vi fins a reduir uns cinc minuts mes.
- Afegim la farina, el tomàquet, donem unes voltes i triturem.
- Colem dos vegades la salsa, amb colador ample i un altre vegada pel colador fi. Reservem la salsa.
- Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
- Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut.
- En un altre paella saltem les gambes salades i netes amb un raig d'oli un minut i mig.
- Muntem el plat, servim la salsa i julivert sec.