translate

dijous, 26 de juliol de 2012

84. Peus de porc amb gambes


Ingredients 4 persones:


6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
12 gambes senceres.
1/2 ceba.
1/2 porro.
2 alls tendres.
1 pastanaga gran.
1 cullera de tomàquet.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.

Procediment:


    1. Un dia abans.
    2. Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
    3. Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
    4. Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
    5. Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
    6. El mateix dia de servir el plat.
    7. Netegem les gambes de instentins i guardem els caps per fer la salsa.
    8. Sofregim la verdura deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem els caps de les gambes al sofregit, les salem. Saltem cinc minuts i tirem el vi fins a reduir uns cinc minuts mes.
    9. Afegim la farina, el tomàquet,  donem unes voltes i triturem.
    10. Colem dos vegades la salsa, amb colador ample i un altre vegada pel colador fi. Reservem la salsa.
    11. Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
    12. Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut.
    13. En un altre paella saltem les gambes salades i netes amb un raig d'oli un minut i mig.
    14. Muntem el plat, servim la salsa i julivert sec.