translate

diumenge, 12 de maig de 2013

103. Lluç al forn amb allada



Ingredients 4 persones:

600 grs. de lluç tallat amb filet.
80 ml. Oli de oliva.
80ml. de vi blanc
2 cebes
2 patates
4 grans d'all
1 cullereta de pebre vermell picant
Aigua.
Sal.

Procediment:

  1. Posem les patates netes però sense pelar en una cassola amb aigua al foc i les fem bullir uns 10 minuts. Reservem.
  2. Netejem el lluç sota un rajolí d'aigua, reservem.
  3. Escalfem el forn a 180º
  4. Escalfem una paella amb  l'oli, rostim els alls tallats per la meitat i sense pelar.
  5. Afegim la ceba tallada juliana i la tenim cinc minuts. Parem el foc i enrossim amb el foc parat el pebre vermell.
  6. Pelem les patates i les tallem a làmines gruixudes, les disposem a una plàtera per anar al forn. Primer un rajolí d'oli, repartim les patates, les salem i posem el lluç a sobre de la base de patates.
  7. Salem el lluç i repartim per sobre el sofregit d'all i ceba. Afegim el vi blanc. Introduim al forn uns 15 minuts. Servim.





9 comentaris:

  1. un plat senzill, lleuger i fantastic!el peix al forn és la millor manera de menjar-lo! petons

    ResponElimina
  2. Tan sa i tan bo, oi Jordi? M'encanta el peix amb gust! Petons

    ResponElimina
  3. El lluç al forn es molt bo i amb aquesta allada encara més !!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Ostres, recepta fàcil i amb una pinta de ser gustosa i bona que s'haurà de provar! a veure si així m'animo més amb el peix... que últimament no ho faig massa...
    Si tens un momentet, passa't pel nostre blog, hi tens un regal: http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/2013/05/premis-premis-premis.html ;)

    ResponElimina
  5. Hola Jordi,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  6. Que rico!!
    Me encanta tu receta
    Un beso

    ResponElimina
  7. hola buenas te unes a mi blog y yo me uno al tuyo?
    mi blog es
    http://lacasitadeaitana.blogspot.com.es/
    besitos noemi

    ResponElimina
  8. Eeyy que booooooo!! esto lo hacía mi madre y mi abuela!! cuantos recuerdos de repente!!! Muchas gracias por ellos y por la receta también por supuesto.
    Besossss

    ResponElimina