translate

dilluns, 7 de maig de 2012

59. Pastís de galetes



El pastís de galeta i xocolata es fa a base de superposar diverses capes de galeta, de xocolata desfeta i de flam.
Primer de tot ens caldrà una safata amb parets altes ( les que es fan servir pel forn).

Ingredients:

1/2 paquet de galetes rectangulars.
Un sobre de "flam Potax".
180 g de xocolata a la taça en pols.
litre i mig  de llet.
8 cullerades de sucre.
80 ml de moscatell.

Per decorar.

Nata muntada.
Fruits del bosc.
Coulis de maduixa. 
Caramel líquid.











Procediment:


  1. La primera capa es fa amb galetes, cobrint tota la base de la safata. 
  2. A continuació afegim una capa de moscatell que haurem bullit prèviament i el deixem refredar.
  3. A sobre una capa de crema catalana o flam que tindrem feta com diu el fabricant. 
  4. A continuació afegim una altra capa de galeta.
  5. A continuació afegim una capa de moscatell
  6. Per sobre hi posem una capa de xocolata desfeta que tindrem a punt (no gaire gruixuda).
  7. A continuació afegim una altra capa de galeta.
  8. A sobre una capa de crema catalana o flam.
  9. Després una altra capa de galeta.
  10. Una capa de xocolata.
  11. i podem continuar si el motlle o permet.
  12. Galeta.
  13. Crema catalana o flam.
  14. Galeta.
  15. I acabem amb una capa de xocolata.



Les galetes més adequades són aquelles amb forma rectangular i la xocolata ha de ser espessa, perquè ens interessa que un cop freda quedi una mica sòlida.