translate

dimecres, 28 de març de 2012

42. Bacallà amb gratinat de tomàquet

Ingredients per 4 persones:
400/500gr. de bacallà ( 4 talls)
1/2 got oli d’oliva.
1 ceba
1 polsim de pebre vermell dolç.
1/2 got de vi blanc.
3 grans d’all.
4 tomàquets madurs.
1/2 cullerada de sucre.
Sal.
Pebre.
2 culleres de farina Blanca.
2 culleres de farina de galeta.

Bacallà a punt per gratinar.














Procediment: 

  1. Posem en remull el bacallà tot un dia, canviant l’aigua 2 o 3 vegades.
  2. Assequem i enfarinen. Es fregeix amb l’oli ben calent fins que quedi daurat, els repartim en una plata per anar al forn.
  3. Tallem la ceba a julianes i les passem per la paella on hem fet el bacallà.
  4. A continuació piquem el tomàquet i piquem els alls. Fent servir el mateix oli, sofregim els alls i hi afegim el pebre dolç. Afegim el tomàquet. Ho deixem sofregir a foc lent afegint-hi sal, pebre i sucre. 
  5. Quan el sofregit estigui hi afegim el vi blanc i el deixem reduir.
  6. Tirem el sofregit per sobre dels trossos de bacallà, repartim per sobre el pa rallat barrejat amb la picada d'all i julivert. 
  7. Ho posem a gratinar durant uns 8 minuts al forn.