translate

diumenge, 12 de maig de 2013

103. Lluç al forn amb allada



Ingredients 4 persones:

600 grs. de lluç tallat amb filet.
80 ml. Oli de oliva.
80ml. de vi blanc
2 cebes
2 patates
4 grans d'all
1 cullereta de pebre vermell picant
Aigua.
Sal.

Procediment:

  1. Posem les patates netes però sense pelar en una cassola amb aigua al foc i les fem bullir uns 10 minuts. Reservem.
  2. Netejem el lluç sota un rajolí d'aigua, reservem.
  3. Escalfem el forn a 180º
  4. Escalfem una paella amb  l'oli, rostim els alls tallats per la meitat i sense pelar.
  5. Afegim la ceba tallada juliana i la tenim cinc minuts. Parem el foc i enrossim amb el foc parat el pebre vermell.
  6. Pelem les patates i les tallem a làmines gruixudes, les disposem a una plàtera per anar al forn. Primer un rajolí d'oli, repartim les patates, les salem i posem el lluç a sobre de la base de patates.
  7. Salem el lluç i repartim per sobre el sofregit d'all i ceba. Afegim el vi blanc. Introduim al forn uns 15 minuts. Servim.