translate

dilluns, 23 de juliol de 2012

83. Mousse de formatge i gerds





Ingredients:
per al fons de pastís
170 gr de galetes tipus maria
125gr. de mantega
per a la mousse
5 fulles de gelatina blanca
suc de 1/2 llimona
1 iogurt
600gr. de formatge d'untar fresc
250 gr. de crema de llet per a muntar
4 cullerades de sucre
2 cullerades de vi blanc
200gr. de melmelada de gerds


Procediment:
  1. S'escalfa la mantega fins que estigui desfeta.
  2. Es piquen els galetes que estiguin esmicolades del tot i s'afegeix la mantega, és pasta i s'estén al fons del motlle.
  3. Es posa el motlle al congelador per endurir la galeta.
  4. Muntem la nata, si és a al'estiu tindrem la nata 15 minuts al congelador abans de muntar.
  5. Remullem la gelatina 4 fulles i reservem una i l'escorrem, la barregem amb el suc de llimona calent fins a la seva dissolució, afegim les cullerades de sucre.
  6. Barregem el formatge i el iogurt afegim la mescal de la llimona i emulsionem.
  7. Barregem la nata amb la barreja anterior amb molta cura.
  8. Tota la barreja al motlle que teniem al congelador.
  9. Deixem reposar 2 hores a la nevera.
  10. Escalfem el vi en un cassó i afegim la melmelada i el full de gelatina remullada que teniem reservada. Deixem refredar 30 minuts i la disposeu tota coronant el pastís.
  11. Es deixa refredar i és posa a la nevera 4 hores.



Pastís de mousse de formatge i gerds