translate

dilluns, 26 de març de 2012

40. Botifarra amb mongetes

Ingredients per 4 persones:

Botifarra de porc, de cansaladeria de confiança.
300 gr. Mongetes en sec.
All.
Julivert.
Oli d'oliva verge.
Aigua mineral.

Procediment:

  1. Posem les mongetes en remull unes 12 hores.
  2. Poseu-les a coure amb aigua mineral freda, que cobreixi el llegum.
  3. Les fem coure a foc lent,(1hora i mitja) si evapora molta aigua la que afegirem serà sempre freda.
  4. Quant les tenim cuites les salem.
  5. Fregim les botifarres amb l'oli, i les reservem.
  6. Escorrem les mongetes, piquem all i julivert.
  7. En el mateix oli que hem fet les botifarres passem les mongetes unes voltes amb l'all i julivert.
  8. Servim tot junt en un plat gran.

39. Trifle

Ingredients:

Nata muntada
1 sobre natilles "potax"
1/2 lt de llet.
8 cullerades de sucre.
1 pot petit de préssec en almívar
coc o melindros, pa de pessic, magdalenes, ( el que disposem a casa, per poder esmicolar).

Procediment:

  1. Tallem el préssec en almívar en trossets petits.
  2. Els disposem al fons del got i cobrim amb el seu almívar
  3. Preparem les natilles com diu el fabricant,  amb el sucre i la llet.
  4. Esmicolem el pa de pessic i el repartim per als gots, posem un dit de gruix.
  5. Al cap damunt del esmicolat repartim les natilles.
  6. Decorem amb nata muntada i caramel.