Ingredients:
1/2 kg. de musclos.
200 grs. d'escopinyes.
250 g de gambes.
300 g de peix net (rap, mero o emperador)
Una ceba.
100ml. de conyac.
1 gra d'all .
1 pastanaga .
1/2 pebrot vermell.
1 tomàquet petit.
1 patata mitjana.
Oli d'oliva.
Sal.
Pebre vermell.
Aigua.
3 llesques de pa sandvitx.
Procediment:
- Obrim els musclos amb un litre d'aigua.
- Separem de les valves i colem, reservem el brou de la cocció.
- Pelem les gambes.
- Guardem les closques.
- Aboquem l'oli a l'olla afegim la ceba, la pastanaga rallada, el tomàquet pelat, el pebrot, el gra d'all i la patata pelada, tot trossejat.
- Posem una mica de sal i sofregim a foc mitjà durant 10 minuts. Després, afegim les closques dels mariscs, els musclos, les gambes pelades.
- Aboquem el conyac i tapem. 1 minut.
- Ofeguem durant cinc minuts més i afegim el brou de coure els musclos. Tapem l'olla i baixem el foc al mínim de cocció durant 20 minuts. Rectifiquem de sal i afegim el pebre vermell.
- Deixem refredar .
- Obrim l'olla i fiquem el braç de la batedora per triturar-ho tot. Passem pel xinès i afegim a la crema unes llesques de pa fregit i unes gambes pelades a l'hora de servir.