translate

dijous, 26 de juliol del 2012

84. Peus de porc amb gambes


Ingredients 4 persones:


6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
12 gambes senceres.
1/2 ceba.
1/2 porro.
2 alls tendres.
1 pastanaga gran.
1 cullera de tomàquet.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.

Procediment:


    1. Un dia abans.
    2. Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
    3. Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
    4. Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
    5. Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
    6. El mateix dia de servir el plat.
    7. Netegem les gambes de instentins i guardem els caps per fer la salsa.
    8. Sofregim la verdura deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem els caps de les gambes al sofregit, les salem. Saltem cinc minuts i tirem el vi fins a reduir uns cinc minuts mes.
    9. Afegim la farina, el tomàquet,  donem unes voltes i triturem.
    10. Colem dos vegades la salsa, amb colador ample i un altre vegada pel colador fi. Reservem la salsa.
    11. Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
    12. Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut.
    13. En un altre paella saltem les gambes salades i netes amb un raig d'oli un minut i mig.
    14. Muntem el plat, servim la salsa i julivert sec.

                              18 comentaris:

                              1. Carai Jordi! Que bo! Aquest sí que és un menjar de règim... la terra i el mar en un plat! Fantàstic.

                                ResponElimina
                              2. Molt bona recepta ¡¡¡ Has fet una preparació i una presentacio fantàstica. Molt ben preparat. Recepta 10

                                Un abraçada, Agustí Cangrejo Grande

                                ResponElimina
                              3. Jordi compro,compro,esto es deliciosamete irresistible,ademas de muy bien presentado.Uhmmm¡¡
                                una abraçada

                                ResponElimina
                                Respostes
                                1. Gracias Miquel.

                                  Los pocos hombres del ramo blogero nos tenemos que ayudar...

                                  Elimina
                              4. No sóc una gran fan ni dels peus de porc ni les gambes, però té una pinta que fins hi tot ho provaria!

                                ResponElimina
                                Respostes
                                1. Parenta... m'agrada que comentis, tinc en ment fer un arròs fosc que no negre d'aquells que tu ja saps, et sembla que podries venir per casa??? buscarem dia??? el Ferran dira que si, no???
                                  Es una bona idea???

                                  Es la meva cunyada!!

                                  Elimina
                              5. Carai, t'has ben lluit!!! m'encanta el contrast mar i muntanya, pero sobretot m'encanta la presentació dels peus de porc, a cullerades sense haver que els ossets ens molestin! ;-) petons

                                ResponElimina
                              6. Ami hem poses uns peus de porc o de un ministre en safata i li trec el que sigui, osos, finançament, guardaespatlles, dietes...etc...

                                i el posava ala fila dels que se jodan!!

                                Gracies Roser, de vegades perdo la "pinza"..jiji

                                ResponElimina
                              7. Qui no es menja uns peus tant ben presentats?? triadets i tot!! m'encanta!

                                ResponElimina
                              8. Las fotos hablan por sí solas... Un manjar seguro!

                                ResponElimina
                              9. Molt bona presentació, i la foto fa venir gana!

                                ResponElimina
                              10. Makagundena !!!...tinc aquesta recepta apunt per fer-la...i t'has avançat !!...jeje...però ja està bé...volia veure com queda. És la mateixa del Corpus, oi?....gran treball, felicitats !!!

                                ResponElimina
                              11. Quin mar i muntanya més bo! la presentació exel·lent, igual que la foto, felicitats!

                                ResponElimina