translate

dijous, 16 de febrer de 2012

28. Pebrots del "piquillo" farcits de brandada de bacallà


Ingredients per 4 o 6 persones:
500 g de bacallà dessalat sense pell i sense espines.
200 g d'oli d'oliva verge extra.
1/2 ceba.
10 g d'alls.
250 ml de fumet de peix.
80 g de nata per cuinar.
Sal (ull, només si el bacallà s'ha quedat sense).
Una llauna de 20 pebrots del "piquillo".
Una cullera de farina blanca (opcional).

 Procediment:

  1. Escórrer el bacallà dessalat i assecar-lo bé amb un drap net o paper de cuina. Reservar. 
  2. Posem al vas l'oli, uns 7 alls pelats i triturem.
  3. Fem el bacallà al programa de 700 watts (2 minuts de microones). Reservar.
  4. Triturar en un vas el bacallà i la resta d'ingredients que hem triturat en el 2on pas.
  5. Afegim la nata i la barregem uns segons en un cassó fins que quedi homogènia. Rectificar el punt de sal si cal.
  6. Deixem refredar la brandada per poder farcir els pebrots.
  7. Farcim els pebrots i reservem.
Per a la salsa:
  1. Sofregim en una paella amb oli, la ceba ratllada i els tres grans d'all, 10 minuts.
  2. Afegim els tres o quatre pebrots al sofregit, donem unes voltes i tirem una mica de fumet.
  3. Deixem reduir el fumet uns cinc minuts i tornem a tirar la resta de fumet fins que evapori una mica. Afegim una cullera de farina per espessir .
  4. El sofregit ens ha dut uns vint minuts d'elaboració, ara és l'hora de triturar el resultat.
  5. Posem els pebrots farcits de brandada en un plat i tirem la salsa de pebrot per sobre.

27. Amanida de formatge de cabra amb vinagreta de mel

Ingredients:
 

Un sobre d'amanida envasada, amb rúcula, escarola ...
Formatge de cabra, un tall per persona.
Panses.
Nous.
Tomàquets cherry

Vinagreta de mel.

20ml. oli d'oliva extra verge.
10ml.de vinagre de Mòdena
10ml. de mel

Procediment:
  1. Escampem l'escarola, enciam i la ruca en els plats.
  2. Barregem amb un "biberó" els ingredients de la vinagreta. Sinó disposem de biberó, amb l'ajuda d'una forquilla i una tassa batem la vinagreta com si batem un ou.
  3. Escampem, els tomàquets, nous pelades i panses. 
  4. Escalfem una paella antiadherent amb una gota d'oli. Quant estigui ben calent i posem mig minut per cada costat el formatge de cabra per fer una crosta cruixent. Disposem el formatge coronant l'amanida i tirem la vinagreta per sobre.