Ingredients per 4 o 6 persones:
500 g de bacallà dessalat sense pell i sense espines.
200 g d'oli d'oliva verge extra.
1/2 ceba.
10 g d'alls.
250 ml de fumet de peix.
80 g de nata per cuinar.
Sal (ull, només si el bacallà s'ha quedat sense).
Una llauna de 20 pebrots del "piquillo".
Una cullera de farina blanca (opcional).
Procediment:
- Escórrer el bacallà dessalat i assecar-lo bé amb un drap net o paper de cuina. Reservar.
- Posem al vas l'oli, uns 7 alls pelats i triturem.
- Fem el bacallà al programa de 700 watts (2 minuts de microones). Reservar.
- Triturar en un vas el bacallà i la resta d'ingredients que hem triturat en el 2on pas.
- Afegim la nata i la barregem uns segons en un cassó fins que quedi homogènia. Rectificar el punt de sal si cal.
- Deixem refredar la brandada per poder farcir els pebrots.
- Farcim els pebrots i reservem.
Per a la salsa:
- Sofregim en una paella amb oli, la ceba ratllada i els tres grans d'all, 10 minuts.
- Afegim els tres o quatre pebrots al sofregit, donem unes voltes i tirem una mica de fumet.
- Deixem reduir el fumet uns cinc minuts i tornem a tirar la resta de fumet fins que evapori una mica. Afegim una cullera de farina per espessir .
- El sofregit ens ha dut uns vint minuts d'elaboració, ara és l'hora de triturar el resultat.
- Posem els pebrots farcits de brandada en un plat i tirem la salsa de pebrot per sobre.