translate

dijous, 24 de maig de 2012

68. Arròs negre


Ingredients:

500 grs. de sípia bruta.

1/2 Kgrsd'arròs.
2 ceba gran.
2 tomàquets madurs.
80 ml. d'oli d'oliva.
sal i pebre.
1/2 lbrou de peix ..
3 grans d'all i julivert
sal

Per a l'all i oli:


Un gra d'all.
Un ou.
Oli, 60 ml.
Un polsim de sal.

Procediment:

  1. Es renta la sípia i es talla a dausEs sal pebre i es fregeix tapada perquè salta molt.  Es reserva.
  2. Es trosseja la ceba petitaels alls no molt petits . El tomàquet es ratlla.
  3. La ceba tallada fina es sofregeix, quan comenci a daurar se li tiren els alls i la sípiaDesprés  incorporem els tomàquets madurs i es sofregeix tot junt.
  4. Mentrestantes desfà la tinta amb una mica d'aigua i es reserva.
  5. Triturem amb una mica d'oli un all i julivert. Es reserva per decorar.
  6. Quan estigui llest es tira el sofregit a  la paella i se li afegeix l'arròsSe li dóna unes voltes, a continuació se li afegeix el brou de peix i la tinta.
  7. Es cou a foc fort durant 8 minuts 20 ò 25 mina foc mitjàEs rectifica de sal i es posa una mica de pebre quan estigui a mitja cocció.
  8. Transcorregut aquest temps es prova i si ja està fet es retira del foc i es deixa reposar 5 minutsabans de servir.
si preferiu acompanyar de "allioli" aqui trobeu una manera de fer-ho...

Preparem l'allioli:

En un got de "minipimer" tirem l'ou sencer, el gra d'all, la sal i hi possem el minipimer i cobrim amb l'oli. Sense moure posem en marxa l'estri, quant sembla que lliga podem moure amunt i avall. Llest.
Si treiem el cor de l'all no repeteix.