translate

dimarts, 3 de gener del 2012

12. Vedella "Llata" a l'estil de la meva mare

Ingredients per 6 o 8 persones:

1200 gr. de llata de vedella.
100 ml. d'oli d'oliva.
Una ceba.
Dos grans d'all.
Dos tomàquets ratllats.
Tres pastanagues.
Un pot de fredolics.
Dues cullerades de conyac.
Farina blanca.
Un got de caldo de carn. 
Picada d'ametlles, avellanes i pa torrat.




Procediment: 

1. Enfarinem els talls de vedella, els fregim i els reservem.
2. En una cassola, piquem la ceba i la rostim.Quan sigui rossa, hi afegim dos alls i la pastanaga, remenem cinc minuts més.
3. Hi afegim el tomàquet i deixem sofregir durant cinc minuts més.
4. Tot seguit afegim els talls de vedella (enfarinats i fregits) a la cassola.
5. Hi afegim el caldo de carn, dues cullerades de conyac i els fredolics escorreguts. Tapem la cassola i anem vigilant  que no s'enganxi durant una hora a foc suau. Cap al final de la cocció fem la picada i la tirem a la cassola.