translate

dimarts, 20 de desembre de 2011

7. Magre de porc estofat a l'estil "Margarita"


Ingredients per 6 persones:

500 gr. de porc per estofar (tall magre, tallat a daus).
Una ceba.
Un got d’oli d’oliva.
Un got de vi blanc.
Un got d’aigua.
200 gr. de pèsols fins.
120 gr. de pastanaga.
Sal.
Una cullerada de farina blanca.


Preparació de la recepta:

1. Rostim a la cassola el porc, a foc viu, remenant que no enganxi i que quedi rostidet per tots costats. Set o vuit minuts. Retirem a un plat.

2. Piquem la ceba i la incorporem a la cassola, daurem la ceba uns cinc minuts.

3. Saltegem les verdures, pèsols i la pastanaga que haurem tallat a rodanxes o a daus.
Tres o quatre minuts.

4. Barregem la farina amb un dit d’aigua i la tirem a la cassola, donem voltes i incorporem el tall. Tirem sal

5. Tirem el got de vi, deixem evaporar l’alcohol un minut i afegim l’aigua.

6. Tapem la cassola, baixem el foc i anem vigilant, remenant de tant en tant, afegim una mica mes d’aigua, si cal. Aquest procés es perllonga de mitja hora a tres quarts. Punxem per comprovar que sigui tendre i ja podrem servir.