translate

divendres, 27 de gener del 2012

21. Crepes de formatge gouda i pernil dolç






Ingredients:

125 g de farina blanca.
3 ous.
30 g de mantega (més 10 g de mantega per la paella).
250 ml de llet sencera.
5 g de sal.
150 g de formatge ratllat Gouda.
150 g de pernil dolç.
























Procediments:
Per preparar la barreja:
1. Barregem 125 ml de llet amb la mantega i ho coem a foc mig fins que la mantega sigui fosa. No cal bullir.
2. Batem els ous en un bol.
3. Afegim al mateix bol la farina i la sal, i tot seguit la llet mesclada amb la mantega i la llet restant.
4. Passem per la batedora fins deixar una massa líquida. Reservem.
Aquesta mescla serveix per a tots tipus de creps: de sucre, de xocolata, de melmelada, de pernil i formatge, etc.
Per fer els creps:
1. Escollim una paella antiadherent segons la mida de crep que vulguem aconseguir (segons el diàmetre de la base de la paella els creps ens quedaran més grans o petites).
2. Passem per la paella un pinzell amb una mica mantega fosa.
3. Tirem prou massa líquida perquè cobreixi la base de la paella, donem uns minuts de foc…quan sigui cuita la traiem i la tirem... sí, sí, la tirem perquè la primera sempre s'enganxa.
4. Seguim el mateix procediment i ara donem li donem la volta quant sigui cuita d'un costat, hi posem els ingredients, pernil i formatge. Pleguem la crep per la meitat i un altre cop per la meitat.
Gaudiu de la recepta! Molt recomanable per fer amb els més petits de casa.