El dia de Sant Josep o dia del pare, es típic de fer aquest postre.
La crema catalana o crema cremada, és unes postres molt típiques de la cuina catalana.
Consisteix en una crema pastissera amb base a rovell d'ou que se sol cobrir amb una capa de sucre caramel · litzat en la seva superfície per aportar un contrast cruixent.
Es molt típic a tot Catalunya i a tots els restaurants la podeu trobar de postres.
A mi, hem perd... crec!crec! je je...
Ingredients 10-12 cassoles:
10 rovells d'ou.
250 g de sucre (crema)
150 g de sucre (per cremar)
120 g de farina fina de blat de moro tipus Maizena
1 litre i mig de llet sencera.
Una branca de canyella
La pell d'una llimona.
150 g de sucre (per cremar)
120 g de farina fina de blat de moro tipus Maizena
1 litre i mig de llet sencera.
Una branca de canyella
La pell d'una llimona.
Procediment:
- Rentem molt bé la llimona i pelem la seva pell de manera fina, sense molt blanc que després ens amargui les postres.
- Escalfem la llet a foc mitjà gairebé fins al punt d'ebullició. Baixem la temperatura i retirem del foc, afegim la pell de la llimona, i finalment la branca de canyella. Deixem tot en repòs durant 5 minuts mentre batem els ous.
- Separem les clares dels rovells i les posem en un bol amb el sucre (250 g). Batem enèrgicament amb una batedora elèctrica o unes varetes fins a aconseguir una barreja escumosa.
- Afegim al bol que conté la crema d'ou i sucre la farina fina de blat de moro. Batem tot molt bé.
- Escalfem la llet de nou a temperatura mitjana durant 10 minuts.
- Després de la cocció passem per un colador per eliminar impureses.
- Posem la cassola amb la llet a foc lent, afegim la barreja de crema d'ou, sucre i farina. Remenem contínuament amb una cullera de fusta.
- Quan comenci a espessir retirem del foc i continuem movent un minut més. Tingueu en compte que encara que la crema estigui una mica líquida quedarà més espessa quan es refredi.
- Omplim les cassoles de terrissa. (Jo prescindeixo de la pell de llimona i la canyella, ja qui ho prefereix trobar).
- Deixem que reposin 1/2 hora i després guardem a la nevera durant 2-3 hores.
- Quan anem a servir la crema catalana cremem la superfície. Tirem una cullerada de sucre en la part superior (ben repartida per tota la superfície) i cremem amb una pala de cremar especial per aquestes postres.