translate

diumenge, 12 de febrer del 2012

26. Pollastre rostit amb prunes



Ingredients per a 8 persones:
2 pollastres tallat a octaus.
2 cebes.
12 prunes.
1 grapat d'ametlles i pinyons.
2 fulles de llorer.
2 branques de canyella.
1/2 got de conyac.
Herbes de provença.
Una mostra de farigola.
Una mostra de romaní.
8 grans d'all.
600 ml d'oli d'oliva.
100 g de llard.
75 ml de vi blanc.
Sal i pebre.

Procediment:
 
  1. Esbaldim el pollastre i el deixem escórrer.
  2. Tallem les cebes per la meitat.
  3. Escalfem l'oli, tirem la sal  i pebre per sobre pollastre, repartim el pollastre per la cassola, a foc viu.
  4. Quan han passat cinc minuts i el pollastre és daurat, baixem el foc i hi afegim la ceba, el llorer, canyella, l'all i la resta d'herbes.
  5. Posem  el llard a la cassola.
  6. Quant el llard es fos, afegim a la cassola el vi i el conyac.
  7. Tenim la cassola tapada una hora a foc lent, afegim un rajolí d'aigua si veiem que s'enganxa.
  8. Afegim a la cassola les prunes, ametlles i pinyons. Tenim vint minuts més de cocció.
  9. Servim.