Ingredients 4 persones:
6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
1/2 ceba.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.
10 prunes dessecades.
20 gr. de pinyons
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.
Procediment:
Un dia abans.
- Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
- Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
- Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
- Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
El mateix dia de servir el plat.
- Netegem les prunes i les triturem amb el vi blanc per fer la salsa.
- Sofregim la ceba deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem les prunes al sofregit, les salem. Saltem i deixem reduir uns cinc minuts mes.( lliguem la salsa amb la farina si cal.)
- Saltem els pinyons amb oli i reservem per muntar el plat.
- Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
- Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut..
- Muntem el plat, servim amb la la salsa de prunes al fons i pinyons coronant el plat.