translate

diumenge, 9 de setembre de 2012

88. Peus de porc amb prunes i pinyons


Ingredients 4 persones:

6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
1/2 ceba.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.

10 prunes dessecades.
20 gr. de pinyons
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.



Procediment:


Un dia abans.
  1. Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
  2. Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
  3. Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
  4. Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
El mateix dia de servir el plat.

  1. Netegem les prunes i les triturem amb el vi blanc per fer la salsa.
  2. Sofregim la ceba deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem les prunes al sofregit, les salem. Saltem i deixem reduir uns cinc minuts mes.( lliguem la salsa amb la farina si cal.)
  3. Saltem els pinyons amb oli i reservem per muntar el plat.
  4. Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
  5. Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut..
  6. Muntem el plat, servim amb la la salsa de prunes al fons i pinyons coronant el plat.