translate

dimarts, 13 de març de 2012

35. Arròs a la cassola






Ingredients per a 4 persones:
400 gr. d'arròs sec.
Una ceba de figueres.
Dotze gambes pelades.
Dotze musclos sense closca.
Unes tires de calamar.
Dos tomàquets de pera de pot.
100 ml d'oli.
Sal.
Quatre fulles de julivert picat.
Un gra d'all.
1 l. de fumet de peix (si pot ser fet a casa millor).


Procediment:


  1. Tallem a daus el calamar i el rostim amb les gambes.
  2. A l'oli de les gambes i tirem  el julivert tallat, un all picat, 
  3.  Ho saltegem uns cinc minuts i retirem. Ho deixem en un plat a part.
  4.  Ara és hora de fer el sofregit: hi tirem la ceba picada a foc molt lent, ha de quedar molt rossa. Procés de quinze minuts mínim; aquest procés es el secret de la recepta, doncs quan sembla que la ceba s'ha begut el suc i té la pinta que s'enganxarà hi tirem un rajolí de fumet per desglaçar el fons del cassó. (Jo en vint minuts puc afegir-hi fins tres rajolins de fumet!)
  5. El sofregit dura de quinze a vint minuts.
  6. Afegim el tomàquet picat.Ho deixem deu minuts. Tenim el sofregit llest. 
  7. Tirem l'arròs i el rostim dos minuts. Afegim el fumet i tota la resta de ingredients.
  8. Anem remenant la cassola uns quinze o vint minuts, més cinc minuts de repòs.  

Cassola de terrissa apta per vitroceràmica comprada a la fira de la Candelera de Molins de Rei