translate

dimecres, 18 de gener de 2012

18. Pastís d'aniversari amb cobertura de xocolata fondant


Fem servir la recepta de la coca de iogurt, per fer la base del pastís. També ens a serviria com a base, la recepta de pa de pessic clàssic.
Incorporem la xocolata fondant a la recepta de iogurt, per tal de fer la cobertura que tan agrada als nens i nenes de 2 anys fins a... és una recepta senzilla i de molt bon resultat.
Per molts anys!

Ingredients:
Un iogurt natural.
Sucre, dues mides de vas de iogurt.
Farina, tres mides de vas de iogurt.
Oli, mig vas de  iogurt.
Un sobre de llevat blanc.
Tres ous.
Sucre glass.
Una mica de mantega.
100 gr de melmelada del gust que voleu si teniu pensat de farcir-lo. -opcional.

Per a la xocolata fondant:
250 g de xocolata negre per fondre.
80 ml d'aigua mineral.
70 g de sucre.

Procediment:

1. Escalfem el forn a 180º.
2. Mesclem tots el ingredients, si tenim robot, al robot, si no amb la batedora de mà o també amb batedora elèctrica.
3. Escampem la nou de mantega per la base de la plàtera, per tal que sigui fàcil de desemmotllar.
4. Posem el preparat ben emulsionat a la plàtera i l'entrem al forn. Trenta minuts.
5. Punxem per comprovar si és llest.
6. Deixem refredar i la treiem de la plàtera.

Procediment per al Fondant:

1. Escalfem l'aigua i el sucre fins a bullir, no cal fer caramel d'aquesta barreja. Hi tirem la xocolata i la tenim d'un a dos minuts, sense parar de remenar. Retirem del foc.

Presentació:

Tenim el pa de pessic/coca a punt en un plat una mica més petit que el diàmetre de la  mateixa coca. Sota d'aquest plat posem un plat més gran que el propi pastís, per recollir la xocolata sobrant.

Deixem refredar i acabem de decorar amb sucre de colors, "xuxes", caramels, etc...

Per molts anys!!!