translate

dimarts, 15 de maig de 2012

63. Pastís de xocolata amb cobertura de xocolata i fruits vermells


Ingredients:

150g de xocolata negra
100g de sucre
100g de farina
100g de mantega
3 ous
1 sobre de llevat en pols
Confitura de fruits vermells o maduixa


Cobertura:


100g de xocolata negra
70g de mantega
Fruits vermells

1 fulla gelatina

Procediment:


  1. Fondre la xocolata trossejada amb la mantega. 
  2. Batre els rovells amb el sucre fins que estiguin cremosos 
  3. Afegir la xocolata fosa i la farina tamisada amb el llevat i incorporar les clares muntades a punt de neu.
  4. Abocar en un motlle rodó d'uns 18-22 cm, prèviament engreixat i coure a forn mig (180 º C), durant 40/55 minuts, aproximada ment. Deixar-ho refredar.
  5. Tallem per la meitat i donem la volta al pa de pessic perquè quedi la part recta del tall dalt.
  6. Farcim amb la confitura i tapem amb el pa de pessic.
  7. Cobertura: Escalfar a foc molt lent o bany maria, la xocolata trossejada i la mantega. Barrejar  fins obtenir una crema homogènia.
  8. Posem el pastís en una reixeta amb un plat sota per recollir el sobrant de xocolata.
  9. Cobrir el pa de pessic i deixar-lo a la nevera fins que la cobertura s'hagi endurit.
  10. Preparem la gelatina segons el fabricant, deixem reposar i submergim el fruits i els escorrem, decorem el pastís.