translate

dijous, 22 de desembre de 2011

9. Pastís de rap, lluç i gambes. Entrant semifred.


Ingredients per 6 persones:

1 ceba petita.
150 gr de lluç net d'espines.
150 gr de cua de rap.
150 gr de gambes pelades.
8 musclos.
20 cloïsses.
3 ous.
200 ml de nata liquida.
75gr de mantega.
Pebre vermell dolç, una culleradeta.











Preparació de la recepta:

1. En un cassó posem a bullir aigua. Tirem les closques, cloïsses i musclos ben nets de barbes.
Quan obrint ho treiem del foc i deixem refredar.

2. Tallem la ceba a quarts i la sofregim cinc minuts, que s'estovi.

3. En un cassó d'aigua bullint, hi dipositem el rap i el lluç cinc minuts i deixem atemperar per poder triar el peix.

5. Posem el forn a calentar180º. Triem el peix i separem les closques del marisc.

6. En un cassó o bol hi tirem la ceba amb la mantega, el pebre, sal, ous, nata, lluç, rap, gambes, musclos, cloïsses i triturem.

7. En motlles individuals o un de sencer hi tirem la barreja triturada.

8. Omplim la plàtera amb aigua i fiquem el recipient o recipients al mig per tal de iniciar la cocció al bany maria. 40 minuts controlant la cocció.

9. Deixem refredar, mínim una hora, desmotllem i acompanyem de salsa rosa o maionesa, afegim una mica de enciam o escarola al plat.

Bon profit!