translate

dilluns, 2 de juliol de 2012

80. Mini foccacia amb formatge blau




La focaccia (focacha) és un tipus de pa típic Italià. 
La massa de la focaccia és similar en estil a la de la pizza, consisteix en farina amb alt contingut de gluten, oli, aigua, sucre, sal i llevat. 
Aquesta focaccia (focacha, 'fogassa' en italià), és una espècie de pa pla cobert amb espècies i altres productes alimentaris, es tracta d'un plat molt tradicional de la cuina italiana molt relacionat amb la popular pizza.

Ingredients:

150 gr. aigua.
425 gr. farina de força.
1 Culleradeta de sucre.
1 Culleradeta de sal.
1 Sobre de llevat sec de fleca.
25 gr. oli d'oliva
Romani, Farigola, Alfàbrega, Orenga, 
Sal gruixuda.
Formatge blau i mozzarella.

Procediment:

  1. En un robot o bol (en aquest cas amb les mans), barregem l'oli, aigua tèbia, llevat, sucre i sal.Amassem. Tirem herbes a la massa i tornem a barrejar. Deixem reposar la massa un mínim 20 minuts. La massa ha de tapar-se amb un drap net de cotó. 
  2. Quan la massa ha reposat l'estirem amb un corró sobre una fusta o marbre ben net. Hi tirem polsim de farina perquè no enganxi. 
  3. Posem el formatge al gust.
  4. Posem la pizza al forn, depenent del forn poden estar-hi de quinze a vint-i-cinc minuts.