translate

dilluns, 27 de febrer de 2012

31. Cap i pota




ingredients:

1,5 kg. de cap i pota (cap i peus de vedella) i "callos" (tripes de vedella)
1 xoriço
2 cebes grans.
2 tomàquets.
1/2 got de xerès.
3 trosset de bitxo.
1 cullera d'all i julivert.
1 cullera de farina.
Sal i pebre. 
llorer.
100 ml d'oli.
Aigua.
Ametlles i avellanes.


procediment :
  1.       Esbaldim els "menuts" sota l'aixeta i reservem.
  2.       Omplim una cassola de rostir (baixa) amb aigua i afegim els "menuts" de vedella esbaldits.
  3.       Deixem bullir una mitja hora mínim amb una fulla de llorer i el bitxo.
  4.       Piquem la ceba i la rostim en una paella uns deu minuts.
  5.       Afegim el tomàquet donem unes voltes.
  6.       Tallem el xoriço a rodanxes, el afegim al sofregit.
  7.       Tirem el xerès al sofregit. (No cal flamejar)
  8.       Afegim l'all i julivert.
  9.       Afegim la farina al sofregit.
  10.       Piquem les ametlles i avellanes.
  11.       Afegim al sofregit la picada i ho tirem a la cassola del cap i pota, o tenim 15 minuts.
  12.       Tenim el plat llest, però es millor consumir-lo el dia després.