translate

dimecres, 4 de juliol de 2012

81. Vedella rostida




Ingredients:
(10 o 12 racions/persones):

2 kg de rodó de vedella.
3 gots d'oli d'oliva.
1/2 got de vi blanc.
una copa de conyac
200 gr. rovellons.
Una fulla de llorer.
1 branca de Canyella.
3 grans d'all.
Dues cebes.
Polsims de sal.

Procediment:
  1. Rostim la vedella sense salar per totes les bandes en una cassola amb l'oli. 
  2. Aquest procés dura uns vint minuts.
  3. En la mateixa cassola hi rostim la ceba i anem remenant afegint tres cullerades d'aigua per desglaçar el fons de la cassola. Remenem uns deu o quinze minuts.
  4. Tirem el vi blanc, el conyac i deixem uns segons evaporar l'alcohol. Hi afegim una fulla gran de llorer, la canyella i aigua fins a cobrir la meitat del rodó. Tapem la cassola, baixem el foc que just brollin les bombolles de la cocció pels voltants del rodó, xup-xup lent. Ara tapem la cassola.
  5. Cada vint minuts, girar el rodó. Hem d'estar a atents, tenim una hora de cocció per 1kg de carn...
  6. Retirem el rodó deixem refredar minin una hora i tallem, incorporem els talls a la cassola i tenim 10 minuts a foc lent.