translate

dimarts, 20 de març de 2012

38. Arròs de pollastre i verdures

Ingredients per a 4 persones:

350 o 400grs de arròs.
8 aletes de pollastre.
2 carxofes.
6 baines de mongeta tendre.
1 pebrot verd.
1/2 ceba petita.
Aigua o caldo de pollastre.
Oli.
Uns polsims de colorant alimentari per arròs.

Procediment:

  1. Tallem i triem les carxofes les fulles fins arribar al cor.
  2. Tallem la mongeta tendra, el pebrot i piquem la ceba.
  3. Salem i rostim els  trossos de pollastre uns cinc minuts.
  4. Quant es daurat i sofregim la ceba dos minuts.
  5. Afegim a la paella la resta de verdures i les saltem uns cinc minuts.
  6. Tirem l'arròs i donem unes voltes, afegim el colorant i el caldo.
  7. Tenim uns vint minuts de cocció.

37. Melmelada de taronja




Ingredients:

3-4 taronges (700grs.) amb pell molt netes.
500 grs. de sucre.
100 ml. d'aigua.
Pots de melmelada de vidre buits i esterilitzats.

Procediment:

  1. Aclarim les taronges sota un raig d'aigua.
  2. Tallem les taronges amb la seva pell a daus irregulars, eliminem llavors i fibres blanques.
  3. Escalfem l'aigua amb el sucre en un cassó un minut.
  4. Afegim al cassó la taronja tallada amb el seu suc.
  5. Tenim la taronja i el sucre uns vint minuts de cocció.
  6. Aboquem la melmelada als pots de vidre fins a quedar enrasat, tanquem i donem la volta(cap per a vall, tapa a tocant el marbre de la cuina) per que el pot crei el vuit, tenim cura de no cremar-nos.