translate

dilluns, 2 d’abril del 2012

47. Cupckaes de vainilla



Aquests dies que hem deixat enrere, han tingut lloc dos fets històrics;

 -El primer i que dóna lloc aquesta entrada, és el fet que la meva dona a estat a la cuina per fer una recepta, de les que a ella li entusiasmen, pastisseria o dolços ... doncs bé, aquí teniu la recepta, i les fotos del resultat.

La recepta que hem seguit és la que va penjar Martí de apuntsdecuina.com amb el títol Cupcake de vainilla.

Per elaborar la recepta es recomana, de fer la amb els més petits de la casa i si pot venir (com és el nostre cas) la "cossineta" Abril ,
també pot anar molt bé .  Amb dos anys és una experta en la "tast" de dolços, xocolata i pastissos.

L'equip de cuina era format per:

Xef: Sonía i Jordi .
Ajudants de cuina: Martina 6 anys, Ariadna 3anys, Abril 2anys.

 -L'altre fet històric és que, hem tingut una caiguda d'allò més ximple amb la BTT, i hem fot mal tot el cos, genolls pelats i barbeta trinxadeta ... uff! no hi deixo les dents per poc ... hem d'anar en conte, que tenim una edat!
 

Per la massa:

200 grms de sucre
140 grms de mantega pomada
2 ous
Una baina de vainilla
Un polsim de sal
150ml de llet
230grms de farina
1 culleradeta i mitja d’impulsor

Pel frosting:

150grms de mantega pomada
200grms de sucre llustre
Dus culleradetes d’essència de vainilla
Dos cullerades de llet
 

Elaboració de la massa:

  1. En un bol barregem la mantega amb el sucre fins tenir una massa homogènia i esponjosa. Afegim, un a un, els dos ous i ho reservem. Extraiem les llavors de la vainilla obrint-la longitudinalment i rascant amb un ganivet petit. Portem a ebullició la llet, les llavors i la baina i deixem refredar. En un altre bol, tamisem la farina, el llevat i la sal i ho barregem.
  2. Anem afegint poc a poc la mescla de la farina, llevat i sal a la de la mantega, sucre i ou. Un cop ben homogeneïtzat, afegim la llet prèviament colada.
  3. Col·loquem la barreja en una manega pastissera i omplim els motlles de magdalena ¾ parts (aquí és recomanable posar els papers a dins de motlles de muffins per evitar que s’obrin i/o es deformin). Enfornem uns 25 minuts amb el forn prèviament escalfat a 170ºC.

Pel frosting:

  1. Barregem tots els ingredients fins a obtenir una crema suau i homogènia, col·loquem en una manega pastissera i reservem a la nevera.
  2. Un cop els cupckaes siguin freds, posem el frosting per sobre en forma d’espiral, decorem, si volem amb sucre de colors, xocolata ratllada, …