translate

divendres, 20 de gener de 2012

20. Esqueixada de bacallà amb escalivada

Ingredients 4 persones:

200 gr de bacallà hidratat i dessalat.
(que equivalen a uns 100grs. en sec)
2 pebrots vermells petits.
2 albergínies.
2 ous durs.
8 olives verdes.
24 tàperes.
oli.












Procediment:

1. Escalfem el forn a 200 graus. Hi posem una plàtera amb els pebrots, l'albergínia i un rajolí d'oli (perquè no s'enganxi la verdura).
2. Deixem coure uns trenta minuts girant i vigilant que es faci de tots els costats.
3. Treiem del forn i deixem refredar.
4. Triem el bacallà dessalat del dia abans. Treiem l'aigua sobrant i l'esbaldim una mica. Reservem.
5. Pelem els pebrots i retirem tantes llavors com ens sigui possible.
6. Pelem l'albergínia i la fem a tires amb els dits, també ho fem amb el pebrot net.
7. En un motlle d'acer per fer "timbals" hi posem l'escalivada de pebrot i albergínia al fons.
8. Hi afegim el bacallà damunt l'escalivada i aplanem una mica amb una cullera.
9. Tallem a daus irregulars un ou dur i coronem el timbal amb olives i tàperes. 
10. Desmotllem i amanim amb una mica d'oli.

Que vagi de gust!