translate

dilluns, 16 de gener de 2012

17. Lluç al forn "estil Fonda"

Ingredients per 4 persones:

1250/1500 g de lluç tallat a supremes.
1 pot de tomàquet triturat.
4 grans d'all.
1 ceba.
Julivert.
1/2 got de brou de peix.
Oli.
Sal. 
Sucre.









Procediment:


  1.  Escalfem el forn a 180º.
  2.  Piquem la ceba i tres alls. En reservem un per la picada d'all i julivert.
  3.  Fregim la ceba amb l'all uns deu minuts a foc una mica viu i remenant que no enganxi.
  4.  Tirem el tomàquet al sofregit, una mica de sal i el tenim cinc minuts, si és molt àcid hi tirem un xic de sucre.
  5.  En un plàtera de forn hi tirem un rajolí d'oli, tot seguit disposem els talls de lluç salats i tallats a supremes.
  6. Tirem el sofregit de tomàquet a sobre del lluç i el posem al forn uns vint minuts.
  7. Quan porti quinze minuts de forn hi podem afegir per sobre un all picat amb julivert.
  8. Completem la cocció. Aquesta recepta de lluç necessita, com hem dit abans, uns vint minuts de forn. El peix necessita la cocció justa per tal de que no quedi massa fet.
  9. Emplatem.

Recomano, vi blanc fresquet i sucar una mica de pà...

Opció estil fonda: fem la cocció al forn en plats de terrissa individuals i els servim en el mateix plat on l'hem fet.