translate

dimarts, 31 de gener de 2012

23. Canapè d'anxoves de L'Escala amb olivada i melmelada de tomàquet



Ingredients per a 8 persones:

1 conserva d'anxoves de L'Escala.
1 terrina de formatge blanc d'untar .
2 culleres de melmelada de tomàquet.
2 culleres de conserva d'olivada.
12 llesques de pa de motlle sense crosta.
30g de mantega.












Procediment:

1. Posem 20 segons la mantega al microones a la mínima potencia.
2. Barregem la mantega i el formatge, ben emulsionat.
3. Quan tenim la emulsió a punt, l'escampem per sobre de totes les llesques del pa de motlle.
4. Netegem les anxoves i les tallem a talls més petits.
5. Escampem les anxoves tallades per sobre del formatge. Fem la meitat de les llesques i desprès ho tapem amb l'altra meitat.
6. Decorem els canapès amb un xic de salsa olivada, melmelada de tomàquet i anxova.
7. Els tallem de manera que quedin nou porcions per cada llesca de pa de motlle.






22. Macarrons al "pomodoro naturale"




Ingredients per 4 persones:      
250 grs.de macarrons ratllats.        
50 ml.oli d'oliva.
250 grs.de tomàquets madurs.                                
Una cullereta d'alfàbrega.                                        
Sal i sucre.                                                              


          

Procediments:

1. Escaldem els tomàquets i fem un tall en forma de creu a la base del tomàquet. 
    Dos minuts com a màxim amb aigua bullint.
2. Els retirem de l'aigua, refresquem i els pelem.

3. Tallem els tomàquets a daus.
4. Posem l'oli a escalfar i afegim els tomàquets tallats i la resta d'ingredients. 
Aquest pas necessita de uns quinze minuts vigilant que no s'enganxi i remenant de en tant en tant.

5. Bullim els macarrons uns deu minuts.

6. Colem i disposem la salsa al damunt.

Fàcils i molt naturals.