translate

divendres, 4 de maig de 2012

58. Canelons de pollastre i trufa






Trufa negre en conserva
Ingredients per 6-8 persones:

1 pollastre rostit sencer
100 gr de paté
1/2 ceba
150 gr de mantega
120 gr de farina blanca
700 ml. de llet
200 ml. de crema de llet
1 trufa
24 plaques de canelons
150 gr de formatge Emmental ratllat
1 cullerada de salsa de tomàquet fregit.
Sal i pebre.





Procediment:

  1. En aigua bullint amb una mica de sal les plaques de canelons o  en aigua temprada perquè es remullin, segons el que triem. 
  2. Un cop llestes posar sobre draps nets. Reservar. 
  3. Picar la ceba i ofegar lentament amb una mica de sal, quan estigui picada afegir el pollastre picat, sal i pebre i deixar que es faci el pollastre dos minuts, quan estigui gairebé sofregit, afegir la farina i 150ml. de llet deixem uns minuts perquè quedi ben lligat, ratllem una trufa i la afegim a la farsa, retirar del foc, deixar refredar una mica i afegir el paté. Barrejar bé.
  4. En una cassola posar la mantega i quan estigui fosa afegir la farina,  després  la llet calenta o tèbia amb la sal i la crema de llet, coure suaument fins a obtenir una beixamel espessa i sense grumolls.  
  5. Farcir els canelons, enrotllar i col · locar en una safata de forn o en platsindividuals que puguin anar al forn, en el fons haurem posat una mica de salsa de tomàquet casolana o de mantega i després cobrir amb la beixamel, repartim el formatge ratllat i gratinar a forn fort.