translate

diumenge, 9 de setembre de 2012

88. Peus de porc amb prunes i pinyons


Ingredients 4 persones:

6-8 peus de porc sencers bullits. 12 unitats si son meitats.
1/2 ceba.
1/2 got de vi blanc.
Julivert sec.

10 prunes dessecades.
20 gr. de pinyons
Una cullera de farina blanca.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Aigua.



Procediment:


Un dia abans.
  1. Bullim els peus de porc 10 minuts amb un caço amb dos dits d'aigua, sal, una mica de pebre i tapem.
  2. Colem el suc i deixem reposar els peus de porc.
  3. Quant no cremin però encara estiguin temprats desossem.
  4. Posem els peus de porc esmicolat i una mica escorreguts en un recipient quadrat o rodo, apretem tanquem i deixem refredar a la nevera una nit com a mimin.
El mateix dia de servir el plat.

  1. Netegem les prunes i les triturem amb el vi blanc per fer la salsa.
  2. Sofregim la ceba deu minuts a foc viu amb una mica de oli.Tirem les prunes al sofregit, les salem. Saltem i deixem reduir uns cinc minuts mes.( lliguem la salsa amb la farina si cal.)
  3. Saltem els pinyons amb oli i reservem per muntar el plat.
  4. Tallem els peus de porc, dos centímetres de gruix.
  5. Escalfem una paella o planxa molt fort amb una gota d'oli i enrossim volta i volta els peus de porc un minut..
  6. Muntem el plat, servim amb la la salsa de prunes al fons i pinyons coronant el plat. 




4 comentaris:

  1. quina presentació tan xula!! amb el toc de pinyons li deu donar un gust....se'm cau la baba amb aquesta foto!! això ha de ser moolt bo!!! jeje petons

    ResponElimina
  2. Jordi, molt be aquest Peus de porc amb prunes i pinyons,i també les fotos.

    ResponElimina
  3. Espectacular! tan senzill com això!

    ResponElimina