translate

diumenge, 19 de febrer de 2012

29. Raviolis de peix i marisc amb crema suau de fumet

Ingredients:

Per la pasta fresca:
200 g de farina blanca.
2 ous.
25 ml d'aigua. 
Sal.
_____________
  
Per al farcit:
30 ml d'oli.
30 g de mantega.
2 culleres de farina blanca.
80-100 g de filet de lluç "congelat sense espines".
30 g de sípia.
10 musclos bullits.
8 gambes pelades grans "congelades".
50 ml de nata liquida. 
Sal
______________
  
Per a la crema suau de fumet:
30 g de mantega.
Un gra d'all.
Un pebrot del piquillo. 
200 ml de fumet de peix (o mitja pastilla de caldo de peix amb l'aigua).
50 ml de nata líquida.
50 ml de llet.
2 cullerades de farina blanca.
4 gambes pelades grans "congelades".
Una cullera de cafè de salsa de soja.
Una cullera de cafè de ketchup.
10 ml de xerès o brandi.
Sal.


Procediment:  

Pasta:
  1. En un bol preparem la massa de la pasta barrejant tots els ingredients. 
  2. Estirem amb un corró la massa a sobre d'una fusta enfarinada o el marbre ben net i amb l'ajuda d'un motlle rectangular per fer "timbals" tallem a porcions la massa (serveix també un got del revés).
Farcit:
  1. Saltem en una paella el peix i marisc del farcit amb la mantega fosa i l'oli; remenem uns cinc minuts.
  2. Afegim la farina i donem unes voltes.
  3. Afegim la nata a la paella, donem unes voltes i passem el contingut de la paella a un got de batedora elèctrica.
  4. Triturem i tornem a passar per la paella unes voltes per que quedi una mica pres. Deixem reposar.

Muntar  i coure els raviolis:

  1. A sobre de la base dels raviolis i col·loquem el farcit amb l'ajuda d'una cullera de postre.
  2. Tapem el ravioli amb una altre porció de massa i tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.
  3. En una cassola plana hi posem aigua a bullir.
  4. Hi posem els raviolis tenint en compte que tinguin espai per coure (jo els he tingut 10 minuts i han quedat al dente).

Salsa:
  1. En un cassó hi fonem la mantega i saltem les gambes un minut.
  2. Hi afegim el pebrot i l'all, el tenim dos minuts.
  3. Hi afegim la farina per enrossir-la, com si es tractés de la preparació de la beixamel i donem unes voltes.
  4. Afegim el fumet i ho tenim cinc minuts.
  5. Afegim la resta d'ingredients i ho tenim un minut al foc.
  6. Triturem i colem la crema de fumet.


Col·laboració estel·lar:
Per aquesta recepta tan i tan entretinguda hem comptat amb la col·laboració de la meva filla gran Martina, sense la seva ajuda i sàvies aportacions no haguéssim acabat mai de preparar la recepta...
  
La seva especialitat és preparar canelons, la coca de iogurt, raviolis, la massa de la pizza i "picar" una mica de formatge o pernil dolç mentre cuina...

i el seu plat preferit és...
la crep de xocolata!!!

Si hem de passar hores a la cuina, el millor és estar ben acompanyat pels petits de la casa...

6 comentaris:

  1. Respostes
    1. UFF!! que me liat amb el comentari... ara si, gracies Aina!

      Elimina
  2. Una molt bona companya de cuina, per preparar un plat deliciós
    Una abraçada i també per l´ajudanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies per donar la vostra opinió, la Martina a vist el vostre comentari abans de anar a l'escola, dir vos que li a fet molta gracia!! a sortit contenta de casa...

      Elimina
  3. y tanto en la cocina con buena compañia mejor,y es este plato de raviolis es ideal hacerlo con niños,fantasticamnete rico

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, es un cocinera con mucha paciencia...

      Elimina