translate

diumenge, 1 d’abril del 2012

46. Musclos a la marinera

Ingredients (per a 4 persones): 

1 kg - Musclos grans
1 Ceba 
4 Tomàquets madurs.
1/2 got - Vi blanc
1 cullerada - Farina
Sal
Pebre blanc
Oli d’oliva

Per fer la picada:
2 Alls
Julivert 

Procediment: 
  1. Netegem les barbes dels musclos.
  2. Bulliu els musclos amb poca aigua, en una cassola tapada, i coleu el caldo. En reservem un parell de gots.
  3. Els que no siguin oberts els llencem.
  4. Jo trio els musclos, trec la *valva que no te mol·lusc enganxat.
  5. En una cassola no gaire fonda hi sofregim la ceba a julianes (no cal enrossir-la), i el tomàquet ben trossejat. 
  6. Tenim amb 15 minuts un sofregit amb la ceba i el tomàquet llest, feu reduir el vi i afegiu-hi la farina, que es cogui una estona. 
  7. Mulleu-ho amb aigua de bullir els musclos, donem unes voltes amb una cullera de fusta i deixeu-ho coure durant 5 minuts. 
  8. Afegiu-hi als musclos la salsa i la picada, i deixeu-ho coure 5 minuts tot junt. 

* la closca dels mol·luscos.

3 comentaris:

  1. QUe bons els musclos!!! al vapor m'encanten i a la vinagreta tambe!! pero a la marinera mai els he provat!! la poso a pendents perque m'encantaaa!! petons

    ResponElimina
  2. Mmmmmm boníssims!! :D Avui n'he menjat, però només al vapor, i ja eren deliciosos, imagina't amb la teva recepta...!! Un petonet! :D

    ResponElimina
  3. Què bons ! i amb una mica de pa per sucar-hi.... Petons

    ResponElimina