translate

dijous, 24 de maig del 2012

68. Arròs negre


Ingredients:

500 grs. de sípia bruta.

1/2 Kgrsd'arròs.
2 ceba gran.
2 tomàquets madurs.
80 ml. d'oli d'oliva.
sal i pebre.
1/2 lbrou de peix ..
3 grans d'all i julivert
sal

Per a l'all i oli:


Un gra d'all.
Un ou.
Oli, 60 ml.
Un polsim de sal.

Procediment:

  1. Es renta la sípia i es talla a dausEs sal pebre i es fregeix tapada perquè salta molt.  Es reserva.
  2. Es trosseja la ceba petitaels alls no molt petits . El tomàquet es ratlla.
  3. La ceba tallada fina es sofregeix, quan comenci a daurar se li tiren els alls i la sípiaDesprés  incorporem els tomàquets madurs i es sofregeix tot junt.
  4. Mentrestantes desfà la tinta amb una mica d'aigua i es reserva.
  5. Triturem amb una mica d'oli un all i julivert. Es reserva per decorar.
  6. Quan estigui llest es tira el sofregit a  la paella i se li afegeix l'arròsSe li dóna unes voltes, a continuació se li afegeix el brou de peix i la tinta.
  7. Es cou a foc fort durant 8 minuts 20 ò 25 mina foc mitjàEs rectifica de sal i es posa una mica de pebre quan estigui a mitja cocció.
  8. Transcorregut aquest temps es prova i si ja està fet es retira del foc i es deixa reposar 5 minutsabans de servir.
si preferiu acompanyar de "allioli" aqui trobeu una manera de fer-ho...

Preparem l'allioli:

En un got de "minipimer" tirem l'ou sencer, el gra d'all, la sal i hi possem el minipimer i cobrim amb l'oli. Sense moure posem en marxa l'estri, quant sembla que lliga podem moure amunt i avall. Llest.
Si treiem el cor de l'all no repeteix.

8 comentaris:

  1. Bo, boníssim, Jordi. Saps que a mi m'agrada més quan ja és fred, del dia anterior o al cap d'una estona? No sé perquè, però suposo que és que la tinta es queda més impregnada a l'arròs... bona proposta!

    ResponElimina
  2. Boníssim, Jordi... i amb l'allioli fet al morter... perfecte!!!

    Dolça

    ResponElimina
  3. Com m'agrada, ja fa temps que no el faig, l'alter dia me'l reclamaven els meus fills.

    Petonets

    ResponElimina
  4. Un arrosset deliciós. A casa sempre cau arròs en diumenge. A veure si la proposta de l'arròs negre cau aviat ;)


    Petonets!

    ResponElimina
  5. No sóc gaire amant de la tinta però l´arròs negre no té mai un no. ES veu deliciós. M´agradat descobrir un altre blog del Baix. Salutacions des de Sant Joan Despí.

    ResponElimina
  6. M'encanta l'arròs negre!! és un dels meus arrossos preferits, i aixó que els guiris no els hi va gaire...per l'aspecte....ells s'ho perden! més per mi! jejejpetons

    ResponElimina
  7. Jordi molt bo, també soc de les del all i oli al morter.....això si trien el cor al all!!!
    Una abraçada

    ResponElimina