translate

dimecres, 30 de maig de 2012

70. Pizza amb massa foccacia


La focaccia (focacha) és un tipus de pa típic Italià. 
La massa de la focaccia és similar en estil a la de la pizza, consisteix en farina amb alt contingut de gluten, oli, aigua, sucre, sal i llevat. 
Aquesta focaccia (focacha, 'fogassa' en italià), és una espècie de pa pla cobert amb espècies i altres productes alimentaris, es tracta d'un plat molt tradicional de la cuina italiana molt relacionat amb la popular pizza.
Jo l'he preparat amb els ingredients de la pizza que faig a casa, excepte la massa que és diferent i la elaboro respectant la recepta de la Foccacia.
A Catalunya és molt típic de preparar una variant sense tomàquet, la anomenada coca de recapte, es una recepta molt arrelada a les terres de ponent, properament donarem entrada a aquesta recepta tradicional del meu país.

Ingredients:

150 gr. aigua
425 gr. farina de força
1 Culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
1 sobre de llevat sec de fleca
25 gr. oli d'oliva
Romani, Farigola, Alfàbrega, Orenga, 
Sal gruixuda.
Tomàquet, mozzarella i formatge blau.

Procediment:

  1. En un robot o bol (en aquest cas amb les mans), barregem l'oli, aigua tèbia, llevat, sucre i sal.Amassem. Tirem herbes a la massa i tornem a barrejar. Deixem reposar la massa un mínim 20 minuts. La massa ha de tapar-se amb un drap net de cotó.
  2. Preparem els guarniments. 
  3. Fregim el tomàquet amb oli, vinagre, sucre, sal i mitja cullera d'alfàbrega i orenga. 
  4. Quan la massa ha reposat l'estirem amb un corró sobre una fusta o marbre ben net. Hi tirem polsim de farina perquè no enganxi. 
  5. Posem els ingredients al gust.
  6. Primer el tomàquet.
  7. Segon ingredient, formatge, sempre.
  8. Sobre el formatge la resta d'ingredients.
  9. Posem la pizza al forn, depenent del forn poden estar-hi de quinze a vint-i-cinc minuts. 

11 comentaris:

  1. Ostres doncs jo faig servir la mateixa massa per la pizza que per la focàccia. Aquesta foca-pizza té una pintorra.....

    ResponElimina
  2. Eso cenaría yo esta noche de buena gana!
    Que rico!! además te ha quedado con un aspecto ideal!!
    Besitos

    ResponElimina
  3. Que bona!! m'encanten les pizzes de qualsevol manera! petons

    ResponElimina
  4. tinc la focaccia com a recepta pendent, pero si a més a més dur tots aquests ingredients tant deliciosos...no m'hi puc estar! recepta apuntada! petons

    ResponElimina
  5. Aquesta foccacia te molt bona pinta
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Se come con la vista ummm...quien la pillara.
    Bessets.

    ResponElimina
  7. Hola,
    He arribat en aquest bloc a travès de la Laura de "I avui, què cuino?", el qual hi he arribat a travès del premi Liebster que ha rebut de part de "Pel plaer de cuinar".
    Tens unes receptes amb molt bona cara i que crec que em poden fer profit per moltíssimes ocasions!
    De moment et faig un enllaç al meu bloc i de ben segur que et segueixo!

    ResponElimina
  8. Que pinta más rica tiene esta pizza.

    ResponElimina