translate

dimarts, 5 de juny del 2012

72. Tartar de tomàquet amb gambes




Ingredients per 4 persones:

2 Tomàquets d'amanir.
1/2 ceba de figueres.
1/2 pebrot vermell.
300 gr. cues de gamba pelada congelada.
Oli d'oliva extra verge.
Reducció de vinagre de Modena.
Sal maldon.


Procediment:


  1. Descongelem les cues amb aigua salada unes 4 hores a la nevera.
  2. Quant tenim les gambes descongelades, les traurem de l'aigua. 
  3. Netegem les cues, traurem els instentins.
  4. Les posem a coure 1 minut a potència mitja al microones.
  5. Escaldem els tomàquets per poder-los pelar, abans de submergir-los a l'aigua bullint fem una creu amb un ganivet a la base dels tomàquets. 1 minut i mig.
  6. Refredem i pelem.
  7. Tallem el tomàquet a daus petits, jo aprofito les llavors.
  8. Tallem la ceba i pebrot igual que el tomàquet.
  9. En un motlle disposem al fons el pebrot i ceba, tomàquet i les gambes coronant el plat.
  10. Amanim d'oli, sal i decorem amb reducció de vinagre.


6 comentaris:

  1. Quina mar de plats estiuencs ens oferiu! no tindrem excusa per estar ben frescos, m'encanta la última foto :)

    ResponElimina
  2. Ai Jordi! Que bona que és la cuina mediterrània... ho demostres, per exemple, en aquest plat! Senzill, fàcil de fer, sense massa complicacions però amb ingredients de luxe i ben sans. A l'estiu deu ser fantàstic, aquest tartar! Petons

    ResponElimina
  3. com m'agraden aquests plats d'estiu!! bonisiiiiiimm!! petons

    ResponElimina
  4. molt bona pinta , els tomatics i les gambes , pura delicadesa ..
    ho he de provar !
    SALUT

    ResponElimina
  5. M'ENCANTA la combinació . queda apuntat .
    salut

    ResponElimina