translate

dilluns, 23 de juliol de 2012

83. Mousse de formatge i gerds





Ingredients:
per al fons de pastís
170 gr de galetes tipus maria
125gr. de mantega
per a la mousse
5 fulles de gelatina blanca
suc de 1/2 llimona
1 iogurt
600gr. de formatge d'untar fresc
250 gr. de crema de llet per a muntar
4 cullerades de sucre
2 cullerades de vi blanc
200gr. de melmelada de gerds


Procediment:
  1. S'escalfa la mantega fins que estigui desfeta.
  2. Es piquen els galetes que estiguin esmicolades del tot i s'afegeix la mantega, és pasta i s'estén al fons del motlle.
  3. Es posa el motlle al congelador per endurir la galeta.
  4. Muntem la nata, si és a al'estiu tindrem la nata 15 minuts al congelador abans de muntar.
  5. Remullem la gelatina 4 fulles i reservem una i l'escorrem, la barregem amb el suc de llimona calent fins a la seva dissolució, afegim les cullerades de sucre.
  6. Barregem el formatge i el iogurt afegim la mescal de la llimona i emulsionem.
  7. Barregem la nata amb la barreja anterior amb molta cura.
  8. Tota la barreja al motlle que teniem al congelador.
  9. Deixem reposar 2 hores a la nevera.
  10. Escalfem el vi en un cassó i afegim la melmelada i el full de gelatina remullada que teniem reservada. Deixem refredar 30 minuts i la disposeu tota coronant el pastís.
  11. Es deixa refredar i és posa a la nevera 4 hores.



Pastís de mousse de formatge i gerds

17 comentaris:

  1. Molt bona pinta, molt bon color i un tall que nomes diu, menjam ¡¡¡
    Gracies per la teva visita, amb el teu permis tambe et segueixo. Al meu blog si vols poot fer els comentaris en Català.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  2. Menja'm que rellisco! Diu aquest pastís. Per cert, un dels meus preferits! I que t'ha quedat de conya, Jordi. Petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh! no savia que parlava i jo que me le cruspit...jijiji

      Gracies Marina.

      Elimina
  3. ja m'estic posant al dia amb totes les vostres receptes.. aquesta m'encanta! salutacions!

    ResponElimina
  4. carai amb aquesta recepta t'has sortit ehh!! quina pinta!!! el pastis de formatge fred ja m'agrada per si sol, pero amb gerds ja....me pierdooo en él!! jeje petons

    ResponElimina
  5. un clasico que es muy rico,tremendo te ha quedado

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Miquel!!!

      Ja saps que el visito sempre que puc, per que ets un crac!!

      Elimina
  6. Sembla que hem coincidit una mica... molt bona pinta el pastís, ha d'estar tremendo!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim... estava bo el teu?? quina pregunta mes tonta...jejeje

      Elimina
  7. Amb tants làctics, deu quedar boníssim! I el toc del vi també!
    Marta

    ResponElimina
  8. Esta tarta caerá fijo tarde o temprano, que ricaaa!!!

    ResponElimina