translate

dimecres, 26 de desembre del 2012

97. Cookies de mantega i xocolata





Aquestes galetes no tenen gaire complicació i surten realment bones. Només cal una mica de paciència a l'hora de fer les formes de les diferents galetes i gaudir de l'estona a la cuina!

D'aquesta manera ens introdueix la Laia del RACO DOLÇ a aquesta fantàstica recepta de galetes.

Ingredients (Per a unes 20 galetes petites aprox.)

90 gr. mantega
45 gr. sucre 'glaç'
15 gr. llet
150 gr. farina
un pessic de sal
un pessic de vainilla
xocolata fondant

Procediment:

En un bol de mida mitjana posem la mantega a punt de pomada (tova a temperatura ambient) i la treballem juntament amb el sucre, la sal, la vainilla i la llet, fins assolir una barreja homogènia.

Un cop tenim la massa ben lligada, afegirem poc a poc la farina tamitzada.

Dividirem la massa en dues parts i la embolicarem amb paper film per a que no s'asequi. Tot seguit la deixem reposar a la nevera duran un mínim de 30 minuts.

Tot seguit, agafem una de les dues parts i l'anem estirant amb el corró fent una làmina del gruix que desitgem que tinguin les nostres galetes

Un cop tinguem el gruix que volem, nomès cal anar tallant la massa amb els motlles per fer galetes. N'hi ha de totes mides i formes. Quan ja no hi hagi espai a la làmina, la tornem a ajuntar i estirar, repetint el mateix procés una i altra vegada.

Seguirem el mateix procés amb la segona massa que ens espera a la nevera Col·loquem les peces sobre una làmina de silicona i aquesta sobre la safata que introduïrem al forn. Aquest ha d'estar preescalfat a 170ºC. Deixarem que les galetes agafin un to torradet per les vores i les treurem del forn.

Un cop fredes, ja estaran llestes per a menjar-nos-les o guarnir-les de la manera que més ens agradi.

2 comentaris: