translate

dilluns, 2 de juliol de 2012

80. Mini foccacia amb formatge blau




La focaccia (focacha) és un tipus de pa típic Italià. 
La massa de la focaccia és similar en estil a la de la pizza, consisteix en farina amb alt contingut de gluten, oli, aigua, sucre, sal i llevat. 
Aquesta focaccia (focacha, 'fogassa' en italià), és una espècie de pa pla cobert amb espècies i altres productes alimentaris, es tracta d'un plat molt tradicional de la cuina italiana molt relacionat amb la popular pizza.

Ingredients:

150 gr. aigua.
425 gr. farina de força.
1 Culleradeta de sucre.
1 Culleradeta de sal.
1 Sobre de llevat sec de fleca.
25 gr. oli d'oliva
Romani, Farigola, Alfàbrega, Orenga, 
Sal gruixuda.
Formatge blau i mozzarella.

Procediment:

  1. En un robot o bol (en aquest cas amb les mans), barregem l'oli, aigua tèbia, llevat, sucre i sal.Amassem. Tirem herbes a la massa i tornem a barrejar. Deixem reposar la massa un mínim 20 minuts. La massa ha de tapar-se amb un drap net de cotó. 
  2. Quan la massa ha reposat l'estirem amb un corró sobre una fusta o marbre ben net. Hi tirem polsim de farina perquè no enganxi. 
  3. Posem el formatge al gust.
  4. Posem la pizza al forn, depenent del forn poden estar-hi de quinze a vint-i-cinc minuts. 

5 comentaris:

  1. que booo!!! t'han quedat igual que les del tagliatella!!! bonissimess!!! però jo li posaria un altre formatge, que sóc molt formatgera però el blau prefereixo que estigui ben lluny!! jeje petons

    ResponElimina
  2. quina foccacia més bona, quina pinta, me'n menjaria un trocet ara mateix i això que ja he sopat!

    ResponElimina
  3. Es veu que avui es dia de focaccia, jo ho deixaré pel cap de setmana, encara que no en menjaré, be, potser la provaré, però només provar-la eh!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Ara mateix n’agafaria un tros te molt bona pinta
    Una abraçada

    ResponElimina