translate

dimarts, 17 de juliol de 2012

82. Panets de Viena


Pa de Viena.


Com preparar un deliciós pa de viena en una hora i tenir la "famili" contenta...

El pa és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional a Europa, l'Orient Mitjà, l'Índia i Amèrica. 
El cereal més utilitzat per a l'elaboració del pa és la farina de blat, però també s'utilitza el sègol, l'ordi, el blat de moro i l'arròs.

Existeixen molts tipus de pa que poden contenir d'altres ingredients, com ara greixos de diferents tipus (llard, mantega, oli d'oliva).



Ingredients:

ferment.
50 gr. de Llevat de forner "marro"
400ml. Aigua 
Sucre 1 mica

massa:
100 ml.Oli 
1kg.Farina de força
1 cullerada Sal fina 
1 cullerada de sucre 

Procediment:
  1. Ferment. Col · locar el llevat amb una mica de sucre, una mica d'aigua, i deixar descansar fins que dupliqui.
  2. Unir el ferment amb l'aigua restant, l'oli, i incorporar la farina juntament amb el sucre i la sal.
  3. Amassar fins a formar una pasta, i deixar reposar en un lloc càlid fins que dupliqui la seva grandària. Després des-gasificar la massa, donar forma als pans. 
  4. Deixa duplicar novament, i cuinar en un forn a 180°C.
  5. Per a peces grans, coure una hora a 180ºC. Per a peces petites, coure 20 o 30 minuts a 200°C.







8 comentaris:

  1. que buenos los panet de viena,me encantan,te han salido fantasticos
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Fantàstics pans, Jordi. Sucats amb oli i ja tenim la delicatessen, no hi cal res més!

    ResponElimina
  3. Jordi, t'han quedat com si els haguessin fet al millor forn!! Fantàstics.
    I aquesta molla... per tornar-se boja, ja t'ho dic!!
    Un petó.

    ResponElimina
  4. Oh Jordi que bons aquests panets, i amb oli fantàstic, no es necessita res més!! salutacions

    ResponElimina
  5. quina pinta aquests panets, ja ho has fet be ja de posar-hi oli per sucar!!! ideals per qualsevol moment! petons

    ResponElimina
  6. Unos panes estupendos, tienen una pinta...
    Besines

    ResponElimina
  7. Quina pinta tan bona, m'encanta com t'han quedat aquests panets. Jo me'ls menjaria sols, sense posar-hi res, una delícia.
    Petons

    ResponElimina