translate

divendres, 14 de setembre de 2012

90.Tabule


El tabule es un entrant, conegut a occident com amanida libanesa, és una amanida típica de la regió de Bekaa.
Existeixen "mil" variants de com prepar o confeccionar el tabule, peró és molt normal  que les receptes portin, menta, julivert, llimona, pebrots crus i el ingredient indispensable, el "cus cus" o "bulgur".
Es tracta d'un plat fred consumit en els calorosos mesos d'estiu.
Aquesta recepta es molt refrescant.

Ingredients 4 persones:

150 grs. de cus cus en sec.

1 pepino.
1 pebrot vert.
1 pebrot vermell.
1/2 ceba.
4 cullerades d'oli d'oliva extra verge.
Aigua.
Sal.
Pebre. 
1 llimona.
Menta i julivert al gust.
Fulles de amanida per decorar o brots de ruca.


Procediment:

  1. Posem  el cuscús dins un recipient i després abocarem per sobre una tassa d'aigua amb sal.Transcorreguts uns deu minuts el cous-cous ha absorbit tota l'aigua i ja està llest.
  2. Amb una forquilla anirem remenant el cous-cous de manera que no quedi enganxat, afegim el oli i tornem a remenar.
  3. Afegirem tots els ingredients picats a daus molt petits i els remenem bé.
  4. Piquem unes fulles de menta i julivert, farem un picat molt fi.
  5. Amanim amb el suc de la llimona. 
  6. Es posa a la nevera  fins que estigui ben fresc.


Cal saber que:


  • Surt el doble de quantitat que veiem a la foto i atipa bastant.
  • La quantitat de suc de llimona és molt relativa ja que això va a gustos.
  • En general és molt important intentar que no predomini cap gust, cal crear una sensació de barreja d'aromes.
  • Podem incorporar altres especies del tipus oriental, comi o cardamom.


7 comentaris:

  1. M'agrada molt el tabulé i el faig sovint. Més que el cuscús calent! T'ha quedat molt bufona la presentació!Bon cap de setmana Jordi!

    ResponElimina
  2. Com m'agrada aquest plat!! T'ha quedat molt bé! Petons

    ResponElimina
  3. me encanta este tabule,es un plato que cada verano cae en casa practicamente igual
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. m'encanta aquesta amanida arab!!! a l'estiu tal qual i a l'hivern amb una mica de caldo de pollastre!! ufff....una delicia! petons

    ResponElimina
  5. Todavia no lo he probado, me tengo que animar!! Bss

    ResponElimina
  6. Es ideal per aquest dies de calor que deixem enrere.

    ResponElimina